Home Veflinge-nyt Syrere i Veflinge – en lille update

Syrere i Veflinge – en lille update

0 2036

Mange har spurgt ind til de nye syriske tilflyttere, dels af nysgerrighed og dels fordi rigtigt mange gerne vil hjælpe, men ikke helt ved hvordan eller på hvilken måde, hvad der er brug for, hvad man kan tillade sig osv.

Det kan være svært og en anelse grænseoverskridende, at gå hen og banke på fremmede menneskers dør, og det er klart, at der kan være tvivl om, hvor meget de forstår af hvad, man siger, og om de er okay med, at man bare kommer forbi (det er de).

Derfor en lille update samt lidt konkrete forslag til områder, hvor der kan bruges hjælp.

Som det er nu har alle syrere fået en kontaktfamilie her i Veflinge. Det er utroligt vigtigt for deres integration, og for at deres første tid her i Danmark skal blive til noget positivt for dem. Alt, som vi tager for givet, er totalt fremmed for dem lige fra de store ting som sproget, kulturen og traditionerne til de mindre ting som at handle ind, finde ud af at læse en busplan eller at få nem-id til at virke.

De er alle meget ivrige for at komme videre fra den “livs-pause” som et asylcenter jo er, og alle mændene går på sprogskole i Odense 2-3 gange ugentligt samt møder i den frivillige lektiecafe i fælleshuset i Lindehave 2 gange ugentligt, hvor der ivrigt øves dansk med de frivillige. Flere har også allerede deltaget i lokallivet til affaldsindsamling eller været med cykelklubben på cykeltur.

Som det er nu, kan nogle af dem godt bruge lidt hjælp mht. møblering og indretning. De har kun de fornødne ting i deres hjem, hvilket primært er en seng, et lille bord og nogle stole samt de vigtigste ting til køkkenet.
De mangler: sofa, sofabord, tæpper, cykler, billeder på væggen, belysning, skrivebord mv.

De har et hus, men ikke et hjem.

Derfor; til alle de der i de sidste ugers tid har spurgt ind til, hvad man kan gøre for at hjælpe dem i gang, så er en af tingene at være med til at give dem et hjem. En ordentlig base. Præcis som vi selv gerne ville det, hvis vi stod alene uden netværk i et helt fremmed land.

Er der andet I mener, de vil kunne få glæde af, så må I meget gerne byde ind. Der har været flere forbi børnefamilien med lidt legetøj, sofa mv. Børnetøj må I også gerne samle lidt sammen af, hvis I har noget liggende. De har 2 drenge på hhv. 3 uger og 3 år. Den ældste er netop startet op i børnehaven.
Men de der er kommet hertil uden børn, har selvfølgelig også brug for nogle ting.

For at der ikke lige kommer 7 forbi med en sofa i de næste par uger, vil jeg gerne have, hvis folk kan bruge kommentarfeltet nedenfor eller kontakter mig. På den måde kan vi danne os et overblik over, hvad vi har og hvad der godt kunne bruges.

I kan også læse opslaget inde på byens facebookgruppe, og kontakte mig privat på Facebook, gerne med billeder hvis I har det.

De sætter alle stor pris på den venlighed og hjælpsomhed, de allerede nu har mødt her i lokalsamfundet.
Og hvis I kommer forbi og har lyst til at kigge ind, så gør det endelig! De vil gerne have besøg, og lære folk at kende :-).
Det er lige meget, at de ikke taler engelsk/dansk eller at I ikke taler arabisk. Man kan blive overrasket hvor meget kommunikation man faktisk kan gennemføre med håndfagter og google translate… og de kan nogle få ord på dansk allerede, og vil gerne lære mere.

Hvis I synes det er lidt ‘for meget’ at banke på deres dør, men alligevel gerne vil møde dem, så kom forbi den frivillige lektiecafe i fælleshuset i Lindebo. Det er tirsdage kl. 15-17 og torsdage kl. 16-18.

Line