Home Arrangementer i Veflinge Skolejubilæum på skolen i Veflinge – 300 mennesker deltog

Skolejubilæum på skolen i Veflinge – 300 mennesker deltog

0 3758

Lørdag d. 7. marts 2015 var hele byen pyntet med flag . Borgerforeningen var stået tidligt op for kl. 7:00 var de rundt og sætte flagalle op i hele byen . Det var lige så festligt som var der konfirmation i byen.

På skolen emmede der af aktivitet. Fredag aften blev al materiale hentet op fra kælderens mørke og op i lyset. Noget af det tog lidt længere tid, for man var jo også nødt til at læse nogle af artiklerne.

Som arrangør er man altid lidt nervøs for om der nu også møder nogen op til arrangementet. Men som én udtrykte det: Jeg kan sige meget præcist at der kommer mellem 50 og 300 mennesker. Det viste sig lige at holde stik. For ca. 300 mennesker havde valgt at bruge lørdag eftermiddag, til at være med til at fejre skolen i Veflinges 50 års fødselsdag. Heldigvis var der dækket op både i gymnastiksalen og musiklokalet. Men ikke alle fik en siddeplads alligevel.

Og der var snak og gensynsglæde fra starten af. Mange havde ikke været på skolen siden de gik ud, for måske 40 år siden, ej heller mødt gamle skolekommerater, andre har slået sig ned i Veflinge og kommer der jævnligt til gymnastik eller andet.

Efter velkomst bød skolen på underholdning, som Morten “lærer” og Hedvig stod for. Og selvom børnene var meget nervøse, kom de igennem repertoiret uden fejl. Det var en meget flot optræden med både kor og orkester. 1. viceborgmester Franz Rohde holdt tale, og derefter fortalte Jørgen Halkjær om idrættens historie i Veflinge gennem 100 år. Han har lagt et kæmpearbejde i at undersøge protokoller, besøge arkiver og personer, og er nu nået så langt at det er klar til udgivelse. Ole “præst” fortalte et par anekdoter om konfirmationsforberedelse fra gammel tid. Og Jacob Hansen spillede klaver til de sange fra forskellige tidsperioder, som vi sang.

Så var der kaffe og kage. Kager i massevis som byens borgere har bagt til formålet. Stor tak for det. Snakken gik, folk gik rundt på skolen, så eller genså klasselokalerne hørte om skolegang i “gamle” dage og fra skolens start. Pensioneret lærer Ole Karstensen, Morten Jensen og Lisbeth Hansen gav liv til klasselokalerne. Der blev læst artikler, man så smalfilm, lysbilleder, billeder og læste bøger fra skolens ungdom.

Tilbage i gymnastiksal og musiklokale spillede Kim Lassen nogle dejlige sange på sin violin, sange som os på over 50 lærte, da vi gik i skole.

LokalBrugsen havde sponsoreret nogle amaronevine, som blev solgt for højeste bud, det blev kr. 500. Desuden havde Torben pedels “pengemand” stået i brugsen og samlet penge ind til en jubilæumsgave og selv om kaffen var gratis, lagde rigtig mange mennesker penge til jubilæumsgave. Alt i alt blev der samlet ca. kr. 4000 ind til jubilæumsgave, som skal bruges til legeredskaber til gavn for børnene der går på skolen i Veflinge.

En dejlig dag på skolen er slut. Tak til alle der gav en hjælpende hånd så denne dag blev mulig.

PS. Den egentlige jubilæumsdag var d. 4. december 2014, så dagen var 3 måneder forsinket. Skolen blev taget i brug d. 21. august 1963. 190 elever tog den klassefløj der var færdigbygget i brug. Da gymnastiksal, og fløjen med bibliotek, skolekøkken, fysik- og sløjdlokale stod færdigt i efteråret 1964, afholdtes den officielle indvielse 4. december 1964.

 

Af Anne Margrethe Dalskov

Formand for Veflinge lokalråd