Home Arrangementer i Veflinge På rumkrydstogt i rummet

På rumkrydstogt i rummet

Det blå vulkanudbrud på Jupitors måne

Så er det tid til 1. livestreaming foredrag i efteråret. Det foregår på skolen i Veflinge tirsdag d. 8. oktober kl. 19:00. Foredraget er gratis, kaffe og kage kan købes. Og det er på DANSK ved astrofysiker Hans Kjeldsen
I foredraget tager vi på et enestående rumkrydstogt til en række fascinerende og smukke naturscenerier i Solsystemet. På en tænkt rejse fra Jorden besøger vi en række af planeterne, deres måner og småplaneter, asteroider og kometer.

Og ved hjælp af billeder og målinger, foretaget af en lang serie af rumsonder, vil vi se nærmere på verdener som er meget forskellige fra vores egen planet, Jorden.  Vi begynder turen med at besøge overfladerne på Venus og Mars hvor vi skal besøge lavasletter, store isgletsjere og enorme kløfter. Vi fortsætter ud i Solsystemet og ser på Jupiter og dens måner med kæmpevulkaner og dybe have under tykke iskapper. Ved Saturn ser vi på dens enorme ringsystem og besøger dens måne, Titans, kolde overflade inden vi bevæger os ud i det frosne, ydre Solsystem hvor vi skal se på ismåner, dværgplaneten Pluto, og den fjerne iskolde Ultima Thule.  Foredraget illustreres med en masse billeder.