Home Arrangementer i Veflinge Byens dag i Veflinge

Byens dag i Veflinge

0 1516

Så er det igen tid til byens dag i Veflinge.

Nyd vores efterhånden berømte kaffebord, undervejs krydret med vores nye vikar-pæst, Martin Wemmelunds fortælling: At bære sin kultur med sig til udlandet – en fortælling om sin tid som præst i den danske menighed i Paris

Til forskel fra mange andre er vi danskere indrettet sådan, at vi bærer vores kirke og kultur med os, når vi rejser til udlandet. I stil med sneglen. Men også i stil med mange af de mennesker, der i de senere år er flygtet eller indvandret til Danmark fra fremmede lande. Spredt rundt omkring i verden findes der danske kirker, der også fungerer som samlingssteder for dansk kultur. Her er en lille oase midt i det fremmede, hvor man kan mødes til dansk gudstjeneste og synge de kendte salmer, men hvor man også samles til kulturelle begivenheder, foredrag, koncerter og meget mere. Og en del af de danske udlandskirker driver også skolevirksomhed, hvor ikke mindst danske børn i udlandet kan lære og holde det danske sprog ved lige.

Martin Wemmelund har været præst i fem år i en af de danske udlandsmenigheder – kirken i Paris – og vil i sit indlæg fortælle om det sprudlende liv i en sådan menighed. Og også gøre sig nogle tanker om hvad disse erfaringer betyder for vi danskeres holdninger til nye danskere fra andre lande.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Billede1.png