På rumkrydstogt ud i solsystemet Livestreaming fra Aau

  0 735
  Det blå vulkanudbrud på Jupitors måne
  Hvornår:
  okt 8, 2019 kl. 19:00 – 21:00
  2019-10-08T19:00:00+02:00
  2019-10-08T21:00:00+02:00
  Hvor:
  skolen i Veflinge
  Vedel Simonsensvej 31
  5474 Veflinge
  Pris:
  Gratis
  Kontakt:
  Bjarne Sund Laursen
  27100300
  På rumkrydstogt ud i solsystemet Livestreaming fra Aau @ skolen i Veflinge

  I foredraget tager vi på et enestående rumkrydstogt til en række fascinerende og smukke naturscenerier i Solsystemet. På en tænkt rejse fra Jorden besøger vi en række af planeterne, deres måner og småplaneter, asteroider og kometer. Og ved hjælp af billeder og målinger, foretaget af en lang serie af rumsonder, vil vi se nærmere på verdener som er meget forskellige fra vores egen planet, Jorden.

  Vi begynder turen med at besøge overfladerne på Venus og Mars hvor vi skal besøge lavasletter, store isgletsjere og enorme kløfter. Vi fortsætter ud i Solsystemet og ser på Jupiter og dens måner med kæmpevulkaner og dybe have under tykke iskapper. Ved Saturn ser vi på dens enorme ringsystem og besøger dens måne, Titans, kolde overflade inden vi bevæger os ud i det frosne, ydre Solsystem hvor vi skal se på ismåner, dværgplaneten Pluto, og den fjerne iskolde Ultima Thule.

  Alle objekters bevægelser i Solsystemet – både planeters, måners og rumsonders – kan beskrives ud fra kendskab til tyngdekraften, raketligningen og viden om positionerne af objekterne i forhold til hinanden. I foredraget vil vi også se på hvordan planeters, måners og rumsonders baner afhænger af tyngdekraften og hvordan man præcist kan beregne hvilken bane en rumsonde vil følge på sin rejse rundt i Solsystemet. Foredraget bliver illustreret med et væld af betagende billeder fra NASA og ESA’s rummissioner.

  LIGNENDE ARTIKLER