Home Arrangementer i Veflinge At være dansk præst i Paris

At være dansk præst i Paris

Tirsdag d. 11. oktober 2022 kl. 19:00 på skolen i Veflinge kan du høre dette spændende foredrag af Martin Wemmelund, der 5 år var præst i den danske kirke i Paris. Midt i byernes by, kun 200 meter fra Triumfbuen, ligger Frederikskirken. Det særlige ved udlandskirkerne er, at de ikke alene fungerer som kirker, men også som kulturelle og sociale samlingssteder for udenlandsdanskerne. Hvordan det fungerer i praksis.
Vi kunne ved samme lejlighed overveje, i hvilken udstrækning indvandrere til Danmark har et tilsvarende behov for at tage deres kultur med til Danmark. Og hvordan vi imødekommer dem her?
Martin Wemmelund har også i en periode været vikar ved Veflinge kirke. Det koster 50 kr. og hele det indkomne beløb går ubeskåret til Mitraniketanskolen i Kerela i Indien, der er en skole for kasteløse børn.
Arr: FO – Nordfyn

Her ses det berømte danske julemarked i Paris, med ægte dansk julestemning. Her sælges alt lige fra flæskesteg og rødkål, lakridser, nisser og kalenderlys. Læsesal og kælder er indrettet som restaurent, hvor der selvfølgelig kan købes smørrebrød, kartoffelsalat, frikadeller og ris á la mande.